Výprava na Antarktidu: Objevování sedmého kontinentu na lodi World Explorer

Ubytování: loď / jachta Doprava: vlastní Strava: plná penze
žádný termín od 3. listopadu 2020

Cena zájezdu

od 224 000 Kč


Tato expedice nabízí skvělou šanci objevit to nejlepší z Antarktidy, posledního kontinentu a nejjižnějšího místa na světě. Učarují vám tučňáci, tuleni a velryby, které vás budou provázet na vaší cestě podél pobřeží Antarktidy. Přistání na kontinentu jako takovém je nezapomenutelný zážitek, při kterém můžete obdivovat ikonické památky, které dělají Antarktidu jednou ze zemí nejméně dotčených člověkem, je jednou z nejexotičtěších s nezapomenutelným přírodním prostředím. Ve zkratce: Vhodné pro návštěvníky, kteří poprvé navštíví Antarktidu Objevování významných míst Anttarktidy Dozvíte se více o životním prostředí a divoké přírodě od lektorů a specialistů na palubě Shlédnete bohatou divokou přírodu – tučňáky, tuleně, rypouše sloní a další! Celý popis

Výprava na Antarktidu: Objevování sedmého kontinentu na lodi World Explorer

Termíny a ceny


Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • Letenky, které nejsou zahrnuty v itinerářích
  • Pasové a vízové náklady (u některých národností mohou být vyžadovány víza v Chile pro Cape Horn a ostatní odlety začínající/končící v Chile)
  • Vládní příjezdové a odjezdové taxy (např.: v Argentině, v Chile pro některé národnosti)
  • Jídlo na pevnině kromě snídaně v hotelu, pokud je zahrnutá
  • Pojištění zavazadel, storna zájezdu a povinné cestovní pojištění
  • Příplatky za zavazadla
  • Prádelna, nápoje, bar a další osobní náklady, není-li stanoveno jinak
  • Telekomunikační poplatky
  • Dobrovolné spropitné na konci cesty pro posádku a zaměstnance
  • Nocleh navíc na vyžádání kvůli leteckým spojením
  • Dobrodružné aktivity na lodi během výpravy (dne počasí), které nejsou zahrnuty v ceně plavby (např. jízda na kajaku, horolezectví, atd.)
  • Transfer z letiště do hotelu v v Buenos Aires den před zahájením plavby (U odjezdů začínajících v Buenos Aires)
  • Lázeňské služby dostupné k zakoupení na Ocean Endeavour
  • Masáže dostupné k zakoupení na všech lodích

Cena nezahrnuje

  • alkoholické nápoje
  • telekomunikační poplatky
  • spropitné na konci plavby
  • poplatek za prádelnu
  • poplatky za nadměrné zavazadlo (limit 20kg včetně příručního zavazadla)
  • komplexní cestovní pojištění
  • vládní příletové a odletové taxy
  • případná víza
  • letecká doprava do místa zahájení programu (Punta Arenas)

Popis zájezdu

Výprava na Antarktidu: Objevování sedmého kontinentu na lodi World Explorer

Tato expedice nabízí skvělou šanci objevit to nejlepší z Antarktidy, posledního kontinentu a nejjižnějšího místa na světě. Učarují vám tučňáci, tuleni a velryby, které vás budou provázet na vaší cestě podél pobřeží Antarktidy. Přistání na kontinentu jako takovém je nezapomenutelný zážitek, při kterém můžete obdivovat ikonické památky, které dělají Antarktidu jednou ze zemí nejméně dotčených člověkem, je jednou z nejexotičtěších s nezapomenutelným přírodním prostředím.

Ve zkratce:
Vhodné pro návštěvníky, kteří poprvé navštíví Antarktidu
Objevování významných míst Anttarktidy
Dozvíte se více o životním prostředí a divoké přírodě od lektorů a specialistů na palubě
Shlédnete bohatou divokou přírodu – tučňáky, tuleně, rypouše sloní a další!

Stravování: plná penze

snídaně, obědy, večeře. Káva a čaj jsou k dispozici 24 hodin denně.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění, případně doprovodný program v destinaci před/po plavbě.

Program zájezdu

1. den: Ushuaia je nejjižnější město na světě s populací více než 63.000 obyvatel. Toto město vyrostlo během několika posledních let, a přesto si zachovalo příjemný vzhled a se svým dramatickým horským okolím je to ten pravý výchozí bod pro vaši plavbu Antarktidou. Během své přípravy na nadcházející dobrodružství můžete strávit nějaký čas v nedalekém národním parku Tierra del Fuego, ochutnat některá z argentinských vín a grilovat ve městě nebo navštívit mnoho butiků a kaváren.
2. den: Nalodění proběhne v pozdních odpoledních hodinách a poté plavidlo propluje historickým Beagle Channel. Tento kanál protíná Tierra del Fuego -souostroví na jihu Jižní Ameriky. Očekávejte nádech vzrušení . Příště až uvidíte zemi, budeme na nejjižnějším kontinentu planety!
3. den: Plavba Drakeovým průlivem - připravte se na drsnou plavbu, a doufejte, že moře bude klidné. Zdejší vody a počasí jsou velice proměnlivé. První dny strávíte poznáváním svých spolucestujících a my vám poskytneme bezpečnostní poučení a náhled na to, co Vás čeká během plavby.
4. den: viz 3.den
5. den: Když už jsou vody antarktické konvergence za vámi, můžete naplno začít své antarktické dobrodružství. Toto je pravděpodobně první pohled na kontinent jako takový, který naznačuje opravdový začátek antarktické expedice. Konečně můžeme začít objevovat, proč toto místo po dlouhou dobu přitahuje pozornost cestovatelů. Pokaždé, když navštívíte Antarktidu, objevíte něco nového nebo nečekaného. Proto vaše expedice nebude podobná žádné jiné – bude jedinečná. Každý den podnikneme výlety na člunech po kanálech a zálivech. Uvidíte mnoho živočichů, navštívíte tučňáky skalní, možná spatříte plejtváky a tuleně leopardí. Majestátost horských hřebenů Antarktického poloostrova vás určitě nadchne k tomu, abyste vyšplhali po zasněžených stezkách k vyhlídkám, které vám nabídnou výhled 360 stupňů po okolí. Jedna z nich je velmi specifická, na Orne Harbor budete mít příležitost navštívit kolonii tučňáků, která se nachází vysoko na hřebeni hor. Zde budete mít možnost výběru mezi horskou tůrou po vrcholcích hor nebo strávením času tichým sezením na oblázkové pláži a pozorováním tučňáků! Pro odvážlivce se nabízí možnost zaplavat si v ledových vodách Antarktického zálivu. V tichu Antarktidy vás mohou vyrušit pouze občasné zvuky, jako je křik tučňáků, kteří jsou slyšet přes oblázkové pláže nebo praskání ledovce v Neko Harbor. Zkuste se zaposlouchat do ozvěny hlasů, kterou odráží obří ledovce nebo klouzání kajaku v tiché zátoce a další aktiviy pro průzkum Antarktidy. Během čtyř dnů pobytu u Antarktického polooostrova Vás bude vzdělávat a bavit expediční tým. Poskytneme vám čas pro klidné rozjímání, aktivity, které otestují vaší vytrvalost a pro uspokojení vaší zvědavosti a více než dost času na pozorování divoké přírody
6. den: viz 5.den
7. den: viz 5.den
8. den: viz 5.den
9. den: Cesta zpět Drakeových průlivem vám nabídne poslední možnost užít si ostrý antarktický vzduch. Můžete strávit čas na palubě sledováním mořských ptáků, skupin velryb a užijte si několik posledních chvílí s vaším expedičním týmem nebo můžete jen jednoduše relaxovat a přemýšlet o svých zážitcích.
10. den: viz 9. den
11. den: Vylodění v Ushuaia.