Perly Střední Ameriky

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
žádný termín od 1. ledna 0001

Cena zájezdu


Program : 01.den PRAHA – PANAMA CITY Odlet z Prahy do Panama City. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting s průvodcem. 02.den PANAMA CITY Okružní prohlídka Panama City. Budete překvapeni moderním městem plným výškových budov, čistotou na ulicích a pocitem bezpečí. Kromě moderního downtownu, přístavu a městských parků uvidíte také historické centrum města z koloniální éry. Novověk pak představuje návštěva zdymadel Miraflores v úvodní části slavného Panamského průplavu a seznámení s jejich funkcí a historií. 03.den PANAMSKÝ KANÁL, GATUN LAKE Dnes Vás čeká výlet na člunu po Gatun Lake – jezeře, které vzniklo jako součást průplavu zatopením lužních pralesů v centru Panamy. Jezero je dnes ohromným ekoparkem se spoustou ostrovů – bývalých vrcholků kopců – porostlých tropickou vegetací, kde žije nesčetně druhů ptactva a zvěře. Během Vaší plavby budete pozorovat nejenom ptáky, opice... Celý popis

Perly Střední Ameriky

Termíny a ceny


Informace o cenách


Popis zájezdu

Perly Střední Ameriky

Program :
01.den PRAHA – PANAMA CITY

Odlet z Prahy do Panama City. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting s průvodcem.

02.den PANAMA CITY

Okružní prohlídka Panama City. Budete překvapeni moderním městem plným výškových budov, čistotou na ulicích a pocitem bezpečí. Kromě moderního downtownu, přístavu a městských parků uvidíte také historické centrum města z koloniální éry. Novověk pak představuje návštěva zdymadel Miraflores v úvodní části slavného Panamského průplavu a seznámení s jejich funkcí a historií.

03.den PANAMSKÝ KANÁL, GATUN LAKE


Dnes Vás čeká výlet na člunu po Gatun Lake – jezeře, které vzniklo jako součást průplavu zatopením lužních pralesů v centru Panamy. Jezero je dnes ohromným ekoparkem se spoustou ostrovů – bývalých vrcholků kopců – porostlých tropickou vegetací, kde žije nesčetně druhů ptactva a zvěře. Během Vaší plavby budete pozorovat nejenom ptáky, opice, pro zdejší krajinu typické lenochody a záplavu rostlin, ale dostanete se i do těsné blízkosti ohromných námořních lodí, které jezerem proplouvají na cestě mezi Karibikem a Pacifikem. Zbytek dne volno, třeba k relaxaci u hotelového bazénu.

04.den PANAMA – SAN JOSE&


Transfer a odjezd luxusní mezinárodní linkou do kostarického San Jose /executive class/. Po příjezdu ve večerních hodinách transfer do hotelu, ubytování.

05.den VULKÁN IRAZU, CARTAGO, SAN JOSE


Výlet k nejvyšší kostarické sopce Irazu. Po výjezdu k vrcholu budete mít možnost pohlédnout do impozantního kráteru. Z tohoto místa je za jasného dne vidět Atlantik i Pacifik!! Po prohlídce kráteru navštívíte historické město Cartago, kde bude cílem jedinečná bazilika Andělů, bohatě zdobená řezbami a malbami. Po návratu do San Jose v odpoledních hodinách následuje orientační prohlídka centra města. Návrat do hotelu v podvečer.

06.den VULKÁN POÁS, LA PAZ GARDENS


Časně odjezd do národního parku Poás. Připravte se na trail vysokohorským mlžným pralesem k vyhlídce na hlavní kráter sopky s jezerem vařícího se bahna a unikajícími vulkanickými parami. V případě pěkného počasí podnikneme výstup k Lake Botos, průzračnému jezeru ležícímu v druhém neaktivním kráteru sopky, obklopeném mlžným pralesem. Naše cesta bude pokračovat návštěvou soukromé rezervace La Paz, která je známá krásnými vodopády v úzkém pralesním údolí. Prohlédneme si expozice pralesních plazů a žab, navštívíme zdejší motýlí farmu, projdeme obří interaktivní voliéry s tropickými ptáky a také minizoo, která nás seznámí s pralesními "kočkami". Největší v zajetí chovaný jaguár se nachází právě zde!! Po obědě /v ceně/ budeme mít možnost krmit volně poletující kolibříky nektarem, a návštěvu zakončíme trailem údolím pod kouzelnými vodopády. Návrat do hotelu v podvečer.

07.den NP MANUEL ANTONIO, QUEPOS


Po snídani odjezd k pobřeží Pacifiku do jednoho z nejznámějších národních parků Kostariky – Manuel Antonio. Park je proslulý výskytem nepřeberného množství tropické zvěře, ptactva a rostlinných druhů. Procházka parkem do odpoledních hodin, koupání na zdejších plážích, poté odjezd do nedalekého městečka Quepos, ubytování.

08.den QUEPOS, PLAVBA NA KATAMARANU


Dopoledne volno v centru Queposu. Doporučujeme nákup suvenýrů, relaxaci u bazénu nebo návštěvu místních pláží. Odpoledne Vás čeká místní atrakce – plavba na katamaranu ve vodách kolem parku Manuel Antonio se šnorchlováním, sledováním delfínů a velryb /dle sezóny/, a samozřejmě s koupáním v průzračném moři /drinky, tropické ovoce a večeře v ceně/. Závěrem plavby zhlédnete kouzelný západ slunce nad Pacifikem, návrat do hotelu večer.

09.den NP CARARA, RIO TARCOLES


Časně odjezd do národního parku Carara, který je největším hnízdištěm obřích červených papoušků rodu scarlet macaw. Zde budete moci pozorovat tropické ptáky v jejich přirozeném prostředí. Následuje přejezd k řece Tarcoles, kde máme pro Vás připravenou plavbu lodí po řece, která je známá výskytem obřích krokodýlů. Tyto až pětimetrové obry a řadu vodních ptáků budete moci sledovat z několikametrové vzdálenosti… Po ukončení plavby odjezd k jednomu z nejčinnějších vulkánů Ameriky – vulkánu Arenal. Ubytování v hotelu v těsné blízkosti vulkánu. Večer volný k relaxaci ve zdejších termálních bazénech s horkou minerální vodou…

10.den VULKÁN ARENAL, TERMÁLNÍ BAZÉNY


Dopoledne Vás čeká prohlídka okolí sopky a jezera Arenal, průjezd pralesem obklopujícím sopku, pozorování opic a ptáků ve větvích stromů. Večer Vás čeká relaxace v tropických zahradách hotelu, kde budete mít příležitost si dosyta užít koupel v horkých minerálních pramenech s výhledem na kouřící vulkán.

11.den ARENAL – OSTROV OMETEPE


Časně odjezd podél jezera Arenal oblastí mlžných pralesů k hranici s Nicaraguou. Po překročení hranice v Peńas Blancas Vás čeká transfer do přístavu u ohromného jezera Nicaragua a odjezd lodí na ostrov Ometepe, který sestává z vulkánů Concepcion a Maderas, tyčících se z vod jezera. Odpoledne prohlídka přírodní rezervace Charco Verde, ubytování v hotelu přímo na ostrově.

12.den OSTROV OMETEPE


Výlet do mlžného pralesa obklopujícího vulkán Maderas, prohlídka starobylých indiánských petroglyfů a historických obřadních míst. Odpoledne volno k relaxaci v prostředí jezerní pláže Santo Domingo.

13.den GRANADA


Po snídani přejezd lodí na pevninu a transfer do koloniálního města Granada, nejstaršího města amerického kontinentu. Prohlídka historického centra města, ubytování.

14.den GRANADA, VULKÁN MASAYA, MANAGUA


Dopoledne volno v centru Granady. Odpoledne odjezd k prohlídce Masaya Market, kde budete mít možnost obdivovat řemeslnou zručnost místních umělců. Pokračování ke stejnojmennému vulkánu, kde nejprve zhlédnete kráter Santiago, poté se seznámíte s vulkanickými jeskyněmi a jejich obyvateli – koloniemi netopýrů. Vybaveni přilbami a svítilnami si prohlédnete vychladlý lávový tubus. Za příznivých podmínek pak za tmy budete z okraje kráteru sledovat jezero žhavé vařící se lávy… není mnoho míst na světě, kde můžete zažít takovou podívanou!! V pozdních hodinách příjezd do hlavního města Managua, ubytování.

15.den MANAGUA – PRAHA


Ráno po snídani prohlídka centra města, dle Vašeho letového plánu transfer na letiště a odlet do Prahy.

16.den Přílet do Prahy Váš krásný zájezd ukončí.

Obecný popis :
16 dnů Panama, Kostarika, Nikaragua
Panama city - Panamský kanál - Gatun Lake - San josé - Irazú - Poás / La Paz - NP Manuel Antonio - Quepos - NP Carara - vulkán Arenal - lázně Tabacon - ostrov Ometepe - vulkán Maderas - Granada - Managua
Minimální počet 10 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.