hotel poznávací ***

Ubytování: hotel *** Doprava: vlastní Strava: polopenze
žádný termín od 1. ledna 0001

Cena zájezdu


Balaton po Budapešti je nejnavštěvovanějším místem Maďarska, ideální pro rodinnou dovolenou. Podívejte se do nádherného Národního Parku a dopřejte Vašemu tělu a duši odpočinek u maďarského "moře". Jde o největší jezero ve střední Evropě, na délku má 78 km, šířka dosahuje až 14 km a délka pobřeží 236 km. Voda je zde v létě příjemně teplá díky poměrně mělkému dnu (průměrná hloubka je 3 m). Na severu přechází voda prudčeji do hloubky a po 30 až 50 metrech se již nedosáhne na dno. Na jižním břehu se voda svažuje do hloubky pozvolněji. Pobřeží jezera se využívá jako lázeňská oblast. Balaton nabízí ojedinělou možnost oddechu pro rodiny s dětmi, romantiky nespočetnými vyhlídkami, milovníky vodních sportů, cyklisty a zábavu až do rána. Minimální počet účastníků: 2 osoby Celý popis

Termíny a ceny


Informace o cenách


Popis zájezdu

hotel poznávací ***

Balaton po Budapešti je nejnavštěvovanějším místem Maďarska, ideální pro rodinnou dovolenou. Podívejte se do nádherného Národního Parku a dopřejte Vašemu tělu a duši odpočinek u maďarského "moře". Jde o největší jezero ve střední Evropě, na délku má 78 km, šířka dosahuje až 14 km a délka pobřeží 236 km. Voda je zde v létě příjemně teplá díky poměrně mělkému dnu (průměrná hloubka je 3 m). Na severu přechází voda prudčeji do hloubky a po 30 až 50 metrech se již nedosáhne na dno. Na jižním břehu se voda svažuje do hloubky pozvolněji. Pobřeží jezera se využívá jako lázeňská oblast. Balaton nabízí ojedinělou možnost oddechu pro rodiny s dětmi, romantiky nespočetnými vyhlídkami, milovníky vodních sportů, cyklisty a zábavu až do rána.

Minimální počet účastníků: 2 osoby

Program zájezdu

1. den: Na severním pobřeží neváhejte navštívit Balatonfüred, Balatonalmádi nebo město Tihany na unikátním poloostrově, který dělí jezero téměř na dvě poloviny. Ve východním cípu Balatonu v městečku Keszthely můžete navštívit třetí nejrozsáhlejší zámek v Maďarsku. Hrabě Tasziló Festetic chtěl uctít svou novomanželku a zvětšil plochu zámku na dvojnásobek, což znamenalo na 101 pokojů. Tipy na výlet: • SIÓFOK (cca 25 km) - největší a nejznámější středisko jižního břehu Balatonu dostalo svůj název podle kanálu Sió spojujícího Balaton s Dunajem. Jeho atraktivita se opírá o několik kilometrů dlouhé pláže na tzv. Zlatém a Stříbrném břehu Balatonu. K Siófoku patří bohatý noční život s řadou diskoték, barů a restaurací • ZAMÁRDI (18 km) - obec ležící nedaleko známého letoviska Siófok nabízí nejen koupání v jezeru Balaton, ale i možnost vycházek po okolí • Köhegyi-rozhledna, ze které při dobré viditelnosti můžete shlédnout panorama a přírodu obklopující jezero Balaton • V případě, že máte zájem navštívit druhý břeh Balatonu, poloostrov Tihány, určitě využijete převoz lodí • BALATONLELLE (7 km) - jedno z nejoblíbenějších rekreačních míst se rozkládá v délce několika kilometrů • BALATONSZÁRSZÓ (7 km) - malé letovisko vybudované mezi městečky Siófok a Balatonlelle je vhodné především pro rodiny s dětmi. Nedaleké termální lázně Igal poskytují v případě nepříznivého počasí relaxační odpočinek • Bakoňský les je kopcovitá oblast ležící severně od Balatonu, v Zádunají a celá oblast se může pyšnit bohatou historií. Nachází se zde desítky hradů, těmi nejznámějšími jsou třeba hrady v Sümegu a Nagyvázsony. Bakoňská oblast nabízí vedle zřícenin hradů velice malebnou krajinu a vesničky.