Luxusní Egypt


Termíny a ceny

prosinec 2024

28.12. - 03.01.25 sobota - pátek
vlastní letecky (Praha)
Sleva 6% 89 990 Kč 84 990 Kč
cena za 7 dní (6 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha - Káhira - Praha s přestupy v ekonomické třídě
  • vnitrostátní přelety Káhira - Luxor, Asuán - Abu Simbel - Asuán, - Káhira
  • 4x nocleh s plnou penzí na palubě 5* lodi
  • 2x nocleh s polopenzí v hotelu 5* v Káhiře
  • program včetně vstupů a transfery dle itineráře
  • česky hovořícího průvodce

Cena nezahrnuje

  • vízum do Egypta 750 Kč/osoba (vyřizuje CK ESO travel před odletem)
  • spropitné cca 30,- USD
  • pojištění léčebných výloh
  • fakultativní výlety

Popis zájezdu

Luxusní Egypt


Program zájezdu

DenPřístav / programPřiplutíOdplutí
1. den PRAHA – KÁHIRA: Odlet do Káhiry .  Po příletu přivítání česky mluvícím průvodcem, transfer do hotel, ubytování, večeře. Ve večerních hodinách hudební a světelné přestavení u pyramid. Nocleh v hotelu. 
2. den PYRAMIDY V GÍZE - SFINGA -EGYPTSKÉ MUZEUM: Snídaně. Prohlídka světoznámých pyramid v Gíze - jediná dochovaná památka ze starověkých sedmi divů světa - a sochy Sfingy. Následuje návštěva Egyptského muzea, kde se ukrývají poklady z dob dávno minulých.  Návrat do hotelu, večeře, nocleh.
3. den LUXOR: Snídaně. Po snídani transfer na letiště k přeletu do Luxoru. Po příletu do Luxoru následuje transfer do přístavu a nalodění.  V odpoledních hodinách návštěva chrámů Karnak a Luxor. Návrat na palubu lodi, večeře.
4. den ÚDOLÍ KRÁLŮ - PLAVBA DO EDFU: V brzkých ranních hodinách fakultativně možnost letu horkovzdušným balónem nad Luxorem při východu slunce. Snídaně, návštěva zádušního chrámu královny Hatšepsut a Údolí králů, sloužící jako pohřebiště faraónů a mocných šlechticů. Prohlídka Memnonových kolosů a návštěva alabastrové dílny. Obědě na palubě lodi, plavba do Edfu. Nocleh na lodi.
5. den CHRÁMY EDFŮ A KOM OMBO: Po snídani na palubě lodi prohlídka Chrámu boha Hora v Edfu, který je nejen nejlépe dochovaným kultovním chrámem v Egyptě, ale i jedním z nejkrásnějších staroegyptských chrámů. Návrat na loď, plavba do Kom Ombo, oběd. Připlutí do Kom Ombo  návštěva zdejších unikátních chrámů z období Ptolemajovské dynastie, zasvěceným bohům Horovi a Sobekovi.  Návrat na palubu lodi, relaxace při plavbě do Asuánu.  Nocleh na lodi.
6. den JEDINEČNÝ ABUSIMBEL - VYSOKÁ ASUÁNSKÁ PŘEHRADA - CHRÁM PHILAE: Snídaně, přelet do Abu Simbel a prohlídka jednoho z nejslavnějších egyptských chrámů u břehu Násirova jezera. Oba jedinečné chrámy byly vytesány do skalního masivu ve 13. st. př. n. l.. Velký chrám byl zasvěcen faraonovi Ramessovi II., menší jeho manželce Nefertari. Po prohlídce transfer na letiště a přelet zpět do Asuánu. Oběd na palubě lodi.  V odpoledních hodinách prohlídka unikátní stavby Asuánské přehrady na Nilu a poté plavba loďkou k ostrůvku, na kterém se nachází chrám Philae, zasvěcený  bohyni Esetě. Nocleh na lodi.
7. den CITADELA SALAHA EL DINA, ALABASTROVÁ MEŠITA, BAZAR CHÁN AL CHALÍLÍ: Vylodění a transfer na letiště k odletu do Káhiry.  Po příletu do Káhiry návštěva Citadely Salaha El Dina, mešity Muhammada Alího známé jako Alabastrová mešita, proslulého bazaru Chán al Chalílí. Transfer na letiště k odletu do Prahy.