Ostrov Madeira pro každého

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně
žádný termín od 1. ledna 0001

Cena zájezdu


Na věčně zelený ostrov Madeiru, perlu Atlantiku, byste mohli vyrazit s mnoha cestovními kancelářemi, ale my vám nabízíme poznat tento ostrov z trochu jiné stránky. Nejen, že na vás čekají procházky krásnými levádami, ale zároveň si užijete nespočet kulinářských zážitků, místní vesničky vás naladí na jižanskou kulturní vlnu, se zatajeným dechem budete pozorovat vysoké vodopády zasazené v divoké přírodě pokryté pestrobarevnými květy. A navíc můžete vkročit do roku 2021 ne ze zimy, ale z příjemného teplíčka exotického ostrova. Poznámka: pro vstup na Madeiru je nutné předložit negativní PCR test ne starší než 72 hodin nebo se můžete nechat testovat až po příletu na Madeiru na náklady místní vlády a vyčkat na hotelu na výsledek cca 12 hodin, ale vystavujete se riziku, že v případě pozitivního výsledku budete muset podstoupit karanténu na hotelu. Celý popis

Ostrov Madeira pro každého

Termíny a ceny


Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka vč. let. tax a poplatků v max. výši 10 500 Kč, transfer z/na letiště, místní doprava dle programu, půjčovné mikrobusu, 7x ubytování v ****hotelu ve Funchalu s polopenzí, pobytová taxa, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • další strava a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 30 000 Kč za 360 Kč

Popis zájezdu

Ostrov Madeira pro každého

Na věčně zelený ostrov Madeiru, perlu Atlantiku, byste mohli vyrazit s mnoha cestovními
kancelářemi, ale my vám nabízíme poznat tento ostrov z trochu jiné stránky. Nejen, že na vás
čekají procházky krásnými levádami, ale zároveň si užijete nespočet kulinářských zážitků,
místní vesničky vás naladí na jižanskou kulturní vlnu, se zatajeným dechem budete pozorovat
vysoké vodopády zasazené v divoké přírodě pokryté pestrobarevnými květy. A navíc můžete vkročit do roku 2021 ne ze zimy, ale z příjemného teplíčka exotického ostrova.

Poznámka: pro vstup na Madeiru je nutné předložit negativní PCR test ne starší než 72 hodin nebo se můžete nechat testovat až po příletu na Madeiru na náklady místní vlády a vyčkat na hotelu na výsledek cca 12 hodin, ale vystavujete se riziku, že v případě pozitivního výsledku budete muset podstoupit karanténu na hotelu.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do FUNCHALU, půvabné metropole ostrova, první večer strávíme procházkou po Starém Městě (Zona Velha), kde bývá večer velmi živo, a tak můžete ihned po příletu plynule vklouznout mezi místní a užít si třeba i tradiční hudební večer fado (za příplatek).
2. den: hlavní město FUNCHAL je proslulé svým úžasným trhem MERCADOS DE LAVRADORES, kde se budeme kochat pestrobarevnou krásou květin, ovoce, ale také si tu můžeme nakoupit různé suvenýry, víno nebo proutěné výrobky. Ve Funchalu není ani nouze o kulturní památky. Prohlédneme si tak KATEDRÁLU SÉ, pevnost FORTALEZA DO PICO DE SAO JOAO, která nabízí jeden z nejlepších výhledů na Funchal či kostel IGREJA DO SOCORRO. Od ruchu města utečeme na kopec MONTE, kam se necháme vyvézt lanovkou. Ta nás vysadí uprostřed tropické zahrady JARDIM TROPICAL MONTE, které vévodí vavříny v kombinaci s tropickými zelenými jezírky se sochami Buddhů a množství bran v asijském stylu. Odpoledne odjedeme na 3. nejvyšší vrchol Madeiry PICO DO ARIEIRO (1 818 m), z něhož se naskýtá úžasný výhled na vrcholky ostrovních hor. Po silnici vinoucí se horskou krajinou Madeiry dojedeme až do RIBEIRO FRIO (Studený potok), kde na nás bude čekat snadná procházka LEVADOU DOS BALCOES, na jejímž konci se nachází stejnojmenná vyhlídka, ze které je za dobrého počasí vidět i nejvyšší vrchol ostrov PICO RUIVO.
3. den: dnes se vydáváme prozkoumat vesničky na severu Madeiry. Jako první máme po cestě SANTANU slavnou díky svým pestrobarevným domkům se slaměnými střechami (casas de colmo). Mnoho turistů sem jezdí i za výbornou domácí kuchyní. Budeme moci tak ochutnat pšeničnou polévku (sopa de triga). Podnikneme procházku LEVADA DO CALDEIRAO VERDE, jedná se o nejzelenější levádu díky množství vodopádů. Cílem je pro nás vodopád v soutěsce CALDEIRAO VERDE. Autobusem pokračujeme dále na západ po klikaté silnici podél pobřeží a zastavíme v idylické vesničce SAO JORGE s nejvýznamnější sakrální stavbou na Madeiře – kostel IGREJA DE SAO JORGE. Z mysu PONTA VIGIA se nám otevře výhled na mořské pobřeží. Pokračujeme dále po silnici (s krátkou zastávkou u stánku s exotickým ovocem) až do SAO VICENTE, která ukrývá lávový jeskynní systém GRUTAS DE SAO VICENTE s botanickou zahradou, kde rostou endemické rostliny Madeiry.
4. den: vracíme se na sever, abychom dokončili prohlídku divoké přímořské Madeiry. Vyhlídka VÉU DE NOIVA nám odkryje strmé skalní stěny a vodopády. Zbytek dne už bude relaxační, protože v PORTO MONIZ se osvěžíme v bazénech s mořskou vodou, který vytvořila příroda z lávové horniny. Byla zde vybudována i přímořská promenáda s akváriem a vědeckým centrem. Nezapomínáme ani na kulinářské zastávky – místní lahůdkou zde jsou grilované přílipky (mušle).
5. den: dnes se budeme pohybovat v oblasti náhorní plošiny PAÚL DA SERRA, která je jednou z nejkrásnějších oblastí na turistiku a mnoha lidem připomíná svým vzezřením, i podnebím, skotskou vysočinu. Projdeme si LEVADU 25 FONTÁN, která vede k VODOPÁDU RISCO a 25 FONTÁN. Silnicí vřesovištěm dojedeme k průsmyku BOCA DA ENCUMEADA, odkud je za dobrého počasí vidět severní i jižní pobřeží. Poté se údolím SERRA DE ÁGUA vydáme zpět do Funchalu se zastávkou v některém z místních barů, které nabízí ponchu - koktejl s rumem, medem a citronovou šťávou. Večer nás čeká silvestrovská večeře.
6. den: po silvestrovském večeru nás čeká klidnější den, se slunečným jihem se odpoledne seznámíme v přímořském městě RIBEIRA BRAVA. Projdeme se po pobřežní promenádě s množstvím kaváren lákajících na polední kávu. Poté nás naprosto uchvátí CABO GIRAO tzv. MYS NÁVRATU, který patří k nejvyšším útesům světa (580 m). Z vyhlídkové plošiny můžeme vidět pole s vinnou révou a zeleninou.
7. den: s Madeirou se pomalu rozloučíme v ostrovním nejhlubším ÚDOLÍ JEPTIŠEK - CURRAL DAS FREIRAS, jehož skalní stěny jsou vysoké až 700 m. Vydáváme se sem nejen za úžasnými vyhlídkami, ale rovněž za ochutnávkou polévky či likéru z jedlých kaštanů, které jsou typické pro tuto oblast. Přestože sem vede klikatá silnice, zdejší vyhlídky, zejména EIRA DO SERRADO, nám cestu bohatě vynahradí. Poslední večer strávíme na vyhledávaném funchalském korzu AVENIDA DO MAR, kde sídlí madeirský parlament a mnoho kaváren a restaurací s výhledem na kotvící výletní lodě a na moři se pohupující jachty.
8. den: nákup posledních suvenýrů, v případě zájmu návštěva některého z muzeí, například MUZEUM CR7 věnované Cristianu Ronaldovi, MUZEUM VÝŠIVKY či MUZEUM CUKRU. Odlet do Prahy.